In English

Auno Siikaluomasta suurmestari, GM !

Kirjeshakkiliiton turnausjohtaja Heikki Arppi kirjoittaa…

Järvenpääläinen Auno Siikaluoma on uusin suomalainen kirjeshakin suurmestari. Hän saavutti toisen ja ratkaisevan kiinnityksensä 25. elokuuta 2012 ryhmässä WS/GMN/28. Siikaluoma pelaa etäpelinsä serverillä. Hän on voittanut aikoinaan myös Suomen mestaruuden, sekä kansainvälisesti arvokkaan I Webchess-turnauksen. Lisäksi hän voitti pronssia seniorien ensimmäisessä maailmancupissa.

Ensimmäinen kiinnitys nykyisin erittäin vaikeasti saavutettavaan suurmestarin arvoon tuli viime vuonna päättyneessä Venäjän liiton juhlaturnauksessa RCCA Gold 2008. Siikaluoma oli lopputuloksissa toinen tuloksella 11,5 /16. Hän saavutti toisen ja ratkaisevan kiinnityksensä 25. elokuuta 2012 ryhmässä WS/GMN/28. Nyt hänen lopputuloksensa ja ryhmävoitto suurmestariksi pyrkivien masternormissa oli 8,5 /12. Molemmat kiinnitykset ylittävät tavoitetulokset puolella pisteellä, joten Siikaluoma ei jättänyt mitään sattuman varaan.

Hän saa tittelinsä kansainvälisen kirjeshakkiliiton ICCF:n seuraavassa maailmankongressissa vuoden 2012 lopussa Etelä-Afrikassa.

Onnittelemme tuoretta suurmestaria!

Suurmestari itse kirjoittaa…

Suurmestari heittää huulta ja kertoo pelaamisestaan!

Matkakertomus Etelä-Afrikan matkalta!

Näytepeliksi tuore suurmestari on valinnut pelin WS/GMN/28 turnauksesta seuraavan…

Näytepeli…

Pelin analyysit ovat hänen itsensä laatimat.